Wonen in een Cittaslow gemeente: waar het leven goed is

14 februari '24

Heerlijk knus wonen, omringd door rust en natuur. Dat is wonen in nieuwbouwplan Maaslandse Zoom, gelegen in de gemeente Midden-Delfland. Wat deze gemeente onder meer bijzonder maakt? In 2008 is het uitgeroepen tot de eerste Cittaslow gemeente van Nederland, hét wereldwijde keurmerk voor gemeenten waar inwoners en bezoekers op een plezierige, gastvrije manier kunnen genieten.

image alt

Hét internationale keurmerk voor authentieke gemeenten

In tijden van urbanisatie en globalisatie is het voor authentieke gebieden belangrijk om de lokale identiteit te bewaken en versterken. Cittaslow is het internationale keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit tot de top behoren. Het gaat hierbij specifiek om gemeenten met minder dan 50.000 inwoners.

Midden-Delfland: Cittaslow hoofdstad van Nederland

Het initiatief is ooit begonnen in het Italiaanse Orvieto. Inmiddels zijn er al meer dan 220 gemeenten aangesloten, verspreid over de hele wereld. Van Zuid-Korea tot Zwitserland en van Australië tot … Midden-Delfland! Sterker nog, in 2008 werd Midden-Delfland de eerste Nederlandse gemeente met het keurmerk en daarmee ook de Cittaslow hoofdstad van Nederland. Meer dan verdiend, want met haar open veenweidegebied en karakteristieke dorpen is Midden-Delfland een unieke plek om te wonen en bezoeken.

Zie jij jezelf hier al wonen? Lees hier meer over nieuwbouwproject Maaslandse Zoom.

Welk woningtype spreekt je aan? Bekijk het woningaanbod
Wat kun je nog verwachten? Bekijk de planning