Nieuwbouw Maasland

Het dorp Maasland ligt in de gemeente Midden-Delfland, midden in een oer-Hollands polderlandschap tussen Rotterdam en Den Haag. Hier woon je landschappelijk in een groen en waterrijk gebied, maar met de grote steden om de hoek. Maasland zelf heeft bovendien een gezellige dorpskern, met alle nodige voorzieningen. Is wonen in Maasland iets voor jou? Lees meer over de woonomgeving van nieuwbouwproject Maaslandse Zoom.

Cittaslow-hoofdstad

De gemeente Midden-Delfland is de Cittaslow-hoofdstad van Nederland en wordt gekenmerkt door het agrarische cultuurlandschap, waar koeien grazen in de wei. De gemeente heeft de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staan, met bovendien prachtige rijks-monumentale boerderijen en kerken. In het groene en waterrijke gebied tussen Rotterdam en Den Haag kun je wandelend, fietsen óf op het water genieten van de natuur, rust en de ruimte. Deze landschappelijke waarden worden in nieuwbouwplan Maaslandse Zoom goed bewaakt; de woningen worden duurzaam en zorgvuldig ingepast in het landschap.

nieuwbouw maaslandse zoom

Nieuwbouw Maaslandse Zoom

De nieuwbouwlocatie van het plan Maaslandse Zoom ligt aan de rand van het dorp Maasland. Een gebied met een weids landschappelijk karakter met smalle kavels, vele sloten met hoog waterpeil en overwegend grasland. Het gebied is toegankelijk via een onverhard pad vanaf de Hofsingel, dat – vanwege het private karakter van het terrein – op dit moment niet openbaar toegankelijk is. In de nieuwbouwwijk Maaslandse Zoom wordt de rust en ruimte zoveel mogelijk gewaarborgd, door de autobewegingen in de wijk te beperken.

Wonen in Maasland

In Maasland woon je in een groene, dorpse omgeving die uitnodigt om te fietsen en wandelen. Ook Maaslandse Zoom wordt een leefomgeving die beweging en ontmoetingen stimuleert tussen bewoners van heel Maasland, in een openbaar gebied dat vooral gericht is op voetgangers. Om de hoek van het nieuwbouwplan ligt de gezellige dorpskern van Maasland. In dit oude deel, een beschermd dorpsgezicht (het Gezicht Maasland), vind je winkels, horecagelegenheden, scholen, sportverenigingen en -faciliteiten en andere dagelijkse voorzieningen. Hét evenement van het jaar in Maasland is het HomeTown Festival: in 2018 begonnen als kleinschalig evenement voor Midden-Delflanders, maar inmiddels een visitekaartje voor de hele regio. Een waar saamhorigheid en gezelligheid voorop staan.

nieuwbouw maaslandse zoom
Wat is er te doen in Maasland? Voorzieningen Maaslandse Zoom
Welke nieuwbouwwoning kies jij? Bekijk het aanbod