Bestemmingsplan Maaslandse Zoom onherroepelijk na uitspraak Raad van State

3 juli '24

BPD en Van Mierlo kunnen na de uitspraak van de Raad van State toch verder met de uitwerking van de twee koop-appartementengebouwen in Maaslandse Zoom. Er mogen namelijk definitief wel twee appartementencomplexen van meer dan 12 meter hoog worden gebouwd in het nieuwbouwproject. Dat heeft de Raad van State woensdag 3 juli besloten na een aangetekend beroep tegen het bestemmingsplan.

image alt

Bouwhoogte

Het beroep was aangetekend door de Historische Vereniging Maasland en de Midden-Delfland Vereniging. Zij kunnen zich niet vinden in de maximaal toegestane bouwhoogte van de appartementencomplexen. Aan de rand van het plan Maaslandse Zoom moeten in de toekomst twee gebouwen van ruim 14 en 17 meter hoog verrijzen. Te hoog volgens de verenigingen, maar de Raad van State stelde hen in het ongelijk.

Schaarste en behoefte

De Raad van State is van mening dat de gemeente Midden-Delfland op juiste wijze heeft gemotiveerd dat het bij dit plan afwijkt van de Omgevingsvisie. De reden om af te wijken van de visie is dat het plangebied een van de schaarse locaties in Maasland is om woningbouw te realiseren en er een grote behoefte bestaat aan onder meer gelijkvloerse woningen. Daarnaast is er ook aandacht voor de zichtlijnen, connectie met het buitengebied én worden de gebouwen aan het zicht onttrokken door hoge bomen.

Verdere uitwerking

Dankzij de uitspraak kunnen ontwikkelaars BPD en Van Mierlo nu door met de definitieve uitwerking van de twee appartementengebouwen in Maasland. De komende maanden wordt steeds meer bekendgemaakt over de appartementen, welke het sluitstuk vormen van de 108 woningen tellende nieuwbouwlocatie. Naar verwachting gaan de appartementen in het eerste half jaar van 2025 in verkoop. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in Maaslandse Zoom? Meld je dan aan voor de nieuwbrief.

  Lees al het nieuws
  Naar het woningaanbod